Om oss

Gruppen PIREUS som består av
Maria Stellas – sång, slagverk och baglama
Robert Fölsch – sång, bouzouki, tzouras, baglama, laouto och oud
Niklas Benetos – sång, bouzouki och baglama
Jakob Brandqvist – sång och gitarr

En kvartett med två bouzoukis. Brilliant strängorkester med stämmsång precis som det lät 1950.

Pireus bildades 1987 för att spela och sjunga rebetika – grekisk storstadsmusik. Vi uppträder mestadels på grekiska tavernor och grekiska föreningar men ibland också på jazzklubbar, musikfestivaler eller andra musikaliska kulturarrangemang. Förutom att spela och sjunga berättar vi gärna om musiken och texterna. Vi tycker dessutom att det är kul att lära ut några av de enklaste danserna.

Vi har stor erfarenhet av workshops i sång, musik och dans, och har varit engagerade av Falun Folkmusik Festival, Re:Orientfestivalen, Grepan osv. Vi har under årens lopp inte bara arbetat som musiker i Grekland utan även bjudit hit kända grekiska artister som t.ex. Manolis Pappos och Melina Kaná. Vi har medverkat i SVT1 och SVT2 samt Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4. I Grekland har vi medverkat i samtliga statliga kanaler ET1, NET och ET3.

Vi träffas regelbundet och repeterar in nytt material och lyssnar oavbrutet på de olika epokerna inom vår genre. Då vi har ett engagemang i veckan blir resultatet efter 20 års arbete med samma musiker en mycket samspelt och tryggt flexibel ensemble.